matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula
boombastic :
jak obliczyc srednice kuli gdy dana jest jego objetosc 1125πcm3
27 mar 19:11
dero2005:
V =
4
3
πR
3
R =
d
2
V =
4
3
π(
d
2
)
3
=
4
3
π
d
3
8
=
1
6
πd
3
6V
d =
3
√
π
6*1125π
d =
3
√
π
d =
3
√
6750
≈ 18,9 albo obliczyć promień i pomnożyć przez 2
27 mar 20:36