matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tryg
Karlo:
Witam , Potrzebuje pomocy cos (2x −
π
6
) − cos (x +
π
6
) = 0 cos (2x −
π
6
) = cos (x +
π
6
) (2x −
π
6
) = (x +
π
6
) x =
π
3
cos ( x −
π
3
) = 0 Dobrze to zrobiłem, bo cos mi nie wychodzi?
27 mar 18:22
Karlo:
Podbijam
27 mar 20:00