matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mogłby to ktoś obliczyć i wytłumaczyc ;]?
Ryś:
8
log
2
3
27 mar 16:17
morfepl:
8
log
2
3
=2
3log
2
3
=2
log
2
3
3
=2
log
2
27
=27
27 mar 16:20
morfepl:
korzystałem z 2 wzorów a mianowicie: a
log
a
x
=x alog
b
x=log
b
x
a
27 mar 16:21