matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź liczbę x
Rafał:
Liczby x,y,−y, 3 są kolejnymi wyrazami pewnego ciągu arytmetyczny. Znajdź liczbę x
27 mar 16:15
M:
21 mar 19:55
M:
10 cze 16:47
Leszek:
y = (x−y)/2 ⇒y = x/3 oraz −y = (y+3)/2 ⇒y = −1 , czyli x = −3
10 cze 17:32