proszę o pomoc
paula: wyznacz wskazane wielkości w ciągu arytmetycznym;
| | 3 | |
a)r i n a1=− |
| ,AN=54,Sn=997,5 |
| | 2 | |
27 mar 15:38
xyz: an=54 to zadanie nie ma sensu
27 mar 15:43
xyz: jaki jest wzór an=?
27 mar 15:43
xyz: czekaj zaraz to policze wiem o co im chodzi
27 mar 15:47
paula: okej,dzięki nadal chcesz ten wzór ?
27 mar 15:51
xyz: n=
119732
a
n=a
1+(n−1)r
54=−
32+(n−1)r
27 mar 15:57
xyz: coś głupie mi wychodzą te liczby
27 mar 15:58
paula: to jest na 100 dobrze?
27 mar 15:58
paula: no wlasnie te tysiące jakieś nie bardzo
27 mar 15:59
xyz: jak masz wzpry ogólne to podstaw sobie dane i wilicz n a później r
27 mar 16:00