Dana jest funkcja
Pablo:
| | ⎧ | 3x − 1 dla x ≤ 2 | |
| Dana jest funkcja f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | x + 3 dla x >2 | |
a) naszkicuj wykres
b) oblicz f(0) =
c) Oblicz miejsce zerowe tej funkcji
27 mar 15:23
Pablo: pomoze ktos jeszcze w tym ostatnim zadaniu
27 mar 15:34
Artur. : 3x−1=0 dla x= 1/3 x≤2
x+3=0 dla x=3 x>2
Funkcja ma 2 msc zerowe 1/3 i 3
27 mar 15:36
Artur. : yyy sorry dla
x+3 = 0 dla x= −3 a to nie należy do x>2
Funkcja ma 1 ms zerowe. 1/3
27 mar 15:37
Pablo: a umi ktos jeszcze obliczyc to f(0) dla tej funkcji?
27 mar 15:46
Artur. : f(x)=3x−1
f(0)= −1
27 mar 15:51