matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
endzi:
1−2x−3[2x−(−5+x)]=x+4
27 mar 15:19
dero2005:
1−2x−3[2x−(−5+x)] = x+4 1−2x−3(2x+5−4) = x+4 1−2x−6x−15+12 = x+4 −2x−6x−x = 4−1+15−12 −9x = 6 x = −
6
9
= −
2
3
27 mar 17:13