matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
HG:
2(x−3)−4(3+x)=−3(x+2)+2(2x−1)
27 mar 15:17
dero2005:
2(x−3)−4(3+x)=−3(x+2)+2(2x−1) 2x−6−12−4x = −3x−6+4x−2 2x−4x+3x−4x = −6−2+6+12 −3x = 10 x = −
10
3
27 mar 17:18