matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
HG:
x
2
−3x+2<0
27 mar 15:14
problem:
X
2
−3+2<0 x
2
−3x+2=0 Liczysz delte=b
2
−4ac a pozniej x
1
=−b+ wynik delty podzielic na dwa i x
2
=b+delta podzielic na dwa x
1
=2 a x
2
=1
27 mar 15:23