matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z obliczeniem wielomianu
problem:
X
3
+2x
2
−4x−8=
27 mar 15:13
Dorota:
x
2
(x+2)−4(x+2)=0 (x
2
−4)(x+2)=0 x
2
−4=0 x
2
=4 lub x
2
=−4 lub x+2=0 x=−2
27 mar 15:21