matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
KKH:
Zbadaj ciągłość funkcji
⎧
x
2
sin
1
x
gdy x≠0
f(x)=
⎨
⎩
0 gdy x=0
27 mar 15:02
Godzio:
Funkcja jest ciągła bo
1
lim
x → 0
x
2
sin
→ 0
x
27 mar 15:54
KKH:
No właśnie, też mi tak wychodzi, a w odpowiedziach pisze
f nie jest ciągła w punkcie x=0
27 mar 15:58
Godzio:
yyyy to nie wiem
27 mar 15:58
KKH:
zła odpowiedź na pewno
27 mar 16:10