obliczenia pliss:)
martunia:D: zad.1 dany jest trapez ABCD o podstawach AB i CD.przedłużenia ramion AD i BC przecinaja sie w
pkt O.majac dane AB=15 CD=12 AD=6 oblicz dl odcinka DO.
ZAD2 dana jest dł wys rombu h=4 i jego kat ostry L=30 STOPNI wyznacz pole tego rombu
zad3 oblicz obw trapezu o krotszej podstawie dl 4 wys 4 i kacie ostrym 45<trapez jest
prostokatny>
zad4 dł boku kwadratu jest rowna pierwiastek 2 w kwadrat wpisujemy kolo i na kwadracie
opisujemy kolo oblicz pole utworzonego pierscienia.
zad.5 dany jest prostokąt o bokach 4 i 8. srodki boków prostokąta sa wierzcholkami rombu.
oblicz pole tego rombu
27 mar 14:43