matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyjasnie ktos?
Ehee;p:
Zapisz wielomian w(x)= (x−1)3− x+1 w postaci iloczynu czynników liniowych
27 mar 14:37
M:
21 mar 19:55
Mila:
w(x)= (x−1)
3
− x+1 W(x)=(x−1)
3
−(x−1)=(x−1)*[(x−1)
2
−1)]=x*(x−1)*(x−2)
21 mar 20:00