matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ela:
oblicz nie używając tablic i kalkulatora: a) sin
2
4 + sin
2
12 + sin
2
86 + sin
2
68
sin11
cos23
b)
+
cos79
sin67
27 mar 14:31
Godzio :
a) sin
2
7
8 chyba prawda
? sin86 = sin(90 − 4) = cos4 sin78 = sin(90 − 12) = cos12 ... = 2 b) sin11 = sin(90 − 79) = cos79 cos23 = cos(90 − 67) = sin67 ... = 2
27 mar 14:33