Ludzie pomocy bo wgl nie ogarniam ;/
Marcinn:
1. Zapisz wielomian w(x)= (x−1)3− x+1 w postaci iloczynu czynników liniowych
2. Funkcja f(x)= x2+ bx + 6 przyjmuje wartość najmniejszą dla x= −4. Wyznacz współczynnik b i
oblicz najmniejszą wartość funkcji f.
3. Punkty A(2, −3) i B(6, −3) są wierzchołkami trójkąta rónoramiennego ABC o podstawie AB.
Wyznacz współrzędne wierzchołka C, wiedząc, że należy on do prostej y= −x
4. Podstawą graniastosłupa jest romb o krótszej długości 4 i kącie ostrym 60 stopni. Wysokość
graniastosłupa równa jest dłuższej przekątnej podstawy. Oblicz objętość tego graniastosłupa
27 mar 14:28