matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie - wartość bezwględna
piwniczne:
rozwiąż równanie |6−x| + |
1
2
x−3| = 3 Proszę krok po kroku
27 mar 13:42
zdesperowany student:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1807.html
27 mar 14:22
piwniczne:
dzieki
27 mar 14:31
Eta:
| 6−x | + | −
1
2
*(6−x)| =3 |6−x|+ |−
1
2
|*|6−x|= 3 |6−x | +
1
2
*|6−x| =3 1
1
2
*|6−x| =3 /*
2
3
|6−x|= 2 6−x= 2 lub 6−x= −2 x=..... lub x=.... (teraz dokończ
27 mar 14:33