matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
madzia:
Funkcja kwadratowa rosnąca w przewdziale (−
∞
,−3) ma wzór: a) f(x)=−(x−3)
2
+1 b)f(x)=−(x+3)
2
+1 c)f(x)=−(x−1)
2
+3 d)f(x)=−(x−1)
2
−3 Proszę o wytlumaczenie rozwiazania
27 mar 13:41