matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
DAGA:
32 do potęgi minus drugiejpodzielić na(64 do potęgi 3 razy( jedna druga)do potęgi minus3)
27 mar 12:54
Godzio:
32
−2
(2
5
)
−2
2
−10
=
=
=
1
64
3
* (
)
−3
2
(2
6
)
3
* 2
3
2
18
* 2
3
2
−10
=
= 2
−10 − 21
= 2
−31
2
21
27 mar 12:58