matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
madzia:
liczby 2,6 są dwoma początkowymi wyrazami ciągu geometrycznego.Do wyrazów tego ciągu nie należy liczba: a)162 b)54 c)18 d)9 proszę o wytlumaczenie rozwiazania.
27 mar 12:49
Godzio:
a
1
= 2 a
2
= 6 q = 3 Odp: D bo 9 ≠ 2 * 3
n
27 mar 12:51