matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania
dominika 511:
.W trójkącie ABC poprowadzono wysokość CX, Bok AB ma wysokość 6 cm, BC − 4,5 cm, a wysokość CX − 3 cm. Jakiej długości jest wysokość poprowadzona z punktu A?
27 mar 11:20
ICSP:
1
P =
* 6 * 3 = 9
2
1
9 =
* 4,5 * h
2
⇔ h
2
= 4
2
27 mar 11:32