matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
jasiu:
a) 4,2+1,4= 2,35+1/2= 3,203+1/4= 14i2/3+0,5= b) 2,35−3/4= 4,15−1i1/4= 31,105−1/8= 5/8−0,5= c) 12,2*1/4= 4,5*2i1/2= 7,2*1/3= 4,9*2/7= d) 1,3:5i1/5= 2,35:9i2/5= 1i4/5:2,25= 1,7:1/20=
27 mar 11:08