Predkość
Marysia: Państwo Nowakowie, jadąc samochodem na wypoczynek w góry, pierwszą połowę drogi przebyli ze
średnią
prędkością 80 km/godz., a drugą połowę ze średnią prędkością 45 km/godz. Z jaką średnią
prędkością
pokonali całą trasę?
26 mar 22:31
Aqw: | | 80+45 | |
średia arytmetyczna = |
| = 62,5 km/h |
| | 2 | |
26 mar 22:40
Marysia: z tego co wiem to jest zła odpowiedź
26 mar 22:53
Marysia: dlatego właśnie pytam
26 mar 22:54
Aqw: nie możliwe...
26 mar 22:54
Eta:
| | 2v1*v2 | |
vśr= |
| =...........
|
| | v1 +v2 | |
26 mar 22:57
Aqw: Skad ten wzor Eta ?
26 mar 23:00
Eta:
Z fizyki
26 mar 23:00
Eta:
26 mar 23:01
Marysia: dzieki eta o to mi chodziło
26 mar 23:05
Eta:
26 mar 23:08