matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
Benek:
dany jest ciąg geometryczny(an) o wszystkich wyrazach dodatnich jeśli a1=5 oraz a3=2a2 to wzorem ogólnym tego ciągu jest?
26 mar 22:08
Eta:
a
1
= 5
a
3
= q ....to: q= 2
a
2
a
n
= a
1
*q
n−1
= 5*2
n−1
27 mar 03:11