pomoc
Benek: rozwiąż pierwiastek jedna dwudziestasiódma razy pierwiastek z trzech minus(minus jeddna druga)
do potęgi zero
26 mar 21:06
xyz: √127*√3−(−0,5)0
26 mar 21:08
xyz: coś takiego i czy ten cały pierwiastek jest do zerowej potegi czy tylko minus 0,5
26 mar 21:09
Benek: 0.5 tylko do potęgi 0 i tylko 3 po pierwiastkiem bez 0.5
26 mar 21:12
Benek: jesteś tam?
26 mar 21:17
xyz: to tak
P{127}*√3−(−12)0
26 mar 21:18
26 mar 21:18
Benek: no
26 mar 21:18
Benek: ale jedna dwudziestasiódma też pod pierwiastkiem
26 mar 21:19
xyz: √127*√3−(−12)0
26 mar 21:19
xyz: napisać rozwiązanie czy podpowiedz
26 mar 21:20
Benek: no
26 mar 21:20
Benek: rozwiązanie
26 mar 21:20
Benek: ((pierwiastek z 3)do potęgi3)do potęgi2 minus ((pierwiastek z 3)do potęgi2) do potęgi3 byś to
też rozwiązał?
26 mar 21:23
xyz: która klasa ? to jest
26 mar 21:24
xyz: zaraz napisze
26 mar 21:24
Benek: 2 liceum
26 mar 21:24
xyz: napisze ci to za 30min macie przeciez twierdzenia pomysla sam troszke
26 mar 21:31
xyz: jestes?
26 mar 22:15
Benek: no
26 mar 22:17
xyz: do pierwszego =27−0,5*30,5 − 1 = 33*(−0,5)*30,5 − 1=3−1,5+0,5−1=− 23
masz odpowiedzi ?
26 mar 22:24
Benek: NIEE....
26 mar 22:26
xyz: to co to za zbiory zadań macie
26 mar 22:27
Benek: TO Są PRACE KONTROLNE I SAMA WYMYśLA ZADANIA
26 mar 22:31
xyz: ok
drugie napisze ci za 10min bo stukania jest troszkę
26 mar 22:33
Benek: ok
26 mar 22:33
xyz: ((pierwiastek z 3)do potęgi3)do potęgi2 minus ((pierwiastek z 3)do potęgi2) do potęgi3
(√33)2 −( √32)3
to tak wygląda
26 mar 22:37
Benek: tak
26 mar 22:38
Benek: i to jeszcze 9 do potęgi minus trzy czwarte razy 27 do potęgi minus trzy drugie
26 mar 22:40
xyz: to jest coś takiego
=
√33*2−
√32*3=?
26 mar 22:42
Benek: powiem ci ze nie byłam na tych lekcjach wogule ale zapisze tak
26 mar 22:43
xyz: to się równa 0 bo √36−√36=0to ty jesteś dziewczyną myślałem ze chłopakiem
a to 3 to tak ma wyglądać
9−34*27−32
26 mar 22:47
Benek: tak
26 mar 22:48
xyz: =32*(−34)*33*(−32)=3−32*3−92=3−122=3−6=1729
napisać ci twierdzenia czy masz je w podręczniku
26 mar 22:58
Benek: nie dziękuję
26 mar 22:59
Benek: dzięki bardzo
26 mar 23:02