matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Damian:
Wiadomo, ze AB II CD. Ile razy pole trójkąta CDS jest większe od pola trójkąta ASB?
26 mar 19:42
M:
21 mar 20:02
ms:
trzykrotnie większe
21 mar 20:15
wredulus_pospolitus:
ms .... tasaaaak
21 mar 20:24
ms:
Jasne, jasne zobaczyłam k= p[3}
zamiast: skala podob. k=3 k
2
= 9 dziewieęciokrotnie
21 mar 20:52