matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Długość boku.
Mała:
Pole rombu wynosi 4
√
2
. A jego kąt ostry ma 45 stopni. Bok tego rąbu ma długość?
26 mar 19:24
Godzio:
rombu
P = a
2
sin45
o
= 4
√
2
⇒ a = 2
√
2
26 mar 19:26
Maniek:
Dzięki
26 mar 19:31
Maniek:
Też tego potrzebowałem.
26 mar 19:31