plo
Damian ;): 16*7*x=1 kto mi obliczy "x" i "y"
14*y*x=1
26 mar 19:23
morfepl: to aż takie lenistwo się na forum szerzy?
26 mar 19:28
Damian ;): nie lenistwo po prostu mam tyle tego że już nie ogarniam
pomożesz?
26 mar 19:31
Damian ;): pomożecie spoko po prosru nie umię tego
26 mar 19:34
morfepl: 1183 tu masz przykład jak się takie coś rozwiązuje
26 mar 19:39
Damian ;): obliczcie to proszę was ja nie potrafię matmy
26 mar 19:55
mcolka: 16*7=112
112*x =1
x = 1/112
14*x*y =1
podstawiam wyliczoną wartosc x i otrzymuję:
1/112*14*y =1
1/112*14 =14/112 =1/8
1/8 * y=1
y =1 : 1/8
y =1* 8/1
y =8
26 mar 23:45
morfepl: jak na to wszystko patrzę, to się zastanawiam, w jaki sposób ludzi zdają maturę z matematyki...
26 mar 23:48