Wykres
Pani Frau: Jak wygląda wykres funkcji e
x
Nigdzie nie mogę znaleźć ilustracji.
Czy to nie jest taki wykres, który leci od minus nieskończoności, przecina oś Y w 1 i
leci potem ostro do góry?
17 lut 15:40
.....: chyba nie mi sie wydaje ze zalezy to od argumentu e
bo jak on jest ulamkiem to bedzie inaczej i jak bedzie dodatni tez i jak ujemny tez bezie
inaczej ale moge sie mylic bo wykresy to nie jest moja mocna strona
17 lut 19:57
Bogdan:
Jest podobny do wykresy y = 2x lub y = 3x, y = ex leży między nimi
17 lut 20:13
Bogdan:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Funkcja_wyk%C5%82adnicza
17 lut 20:15