pomóżcie proszę
justysia :*: W wyniku egzaminu z matematyki z ogólnej liczby 240 uczniów otrzymało stopień bardzo dobry 30
uczniów, stopień dobry 50 uczniów, stopień dostateczny 148 uczniów i reszta niedostateczny.
Jaki był procent uczniów, którzy otrzymali poszczególne oceny?
proszę o pełne wykonanie zadania
proszę bo ja w tym czasie mam jeszcze 4− karki A4 z obydwuch stron zadań troszkę tego jest a to
na poniedziałek a więc pomóźciee ..
26 mar 16:22
justa: 240=100%
30−5
50−4
148−3
12−2
−−−−−−−−
240−228=12
−−−−−−−−−−−−−−−−
30/240*100%=12,5%
50/240*100%=20,8%
148/240*100%=61,7%
12/240*100%=5%
27 mar 09:38