prosze
justysia :*: W fabryce pracuje 4158 robotników, przy czym liczba kobiet stanowi 65% liczy mężczyzn. o ile
liczba kobiet przewyższa liczbę mężczyzn ? proszę o wyliczenie
26 mar 15:13
ICSP: x − męzczyżni
| | 65 | | 165 | | 100 | |
x + |
| = 4158 ⇔ |
| x = 4158 ⇔ x = 4158 * |
| ⇔ x = 2520 |
| | 100 | | 100 | | 165 | |
4158 − 2520 = 1638
Dokończ już sam/a
26 mar 15:21
justysia :*: może ktoś mi powiedzieć co dalej obliczyć ?
26 mar 15:45
ICSP: nic. Mężczyzn jest więcej więc pytanie jest błędne.
26 mar 15:47
justysia :*: dziękuję
26 mar 15:48