pomocy
Daga: oblicz 3 do potęgi jednej drugiej razy 9 do potęgi jednej trzeciej razy pierwiasek z trzech 9
do potęgi minus trzy czwartej razy 27 do potęgi minus dwie trzeciej 32 do potęgi minus 2
razy(64 do potęgi 3 razy(jedna druga)do −3) 2 do potęgi −6 razy(2 do potęgi 6 podzielić 2
potęgi−4)
26 mar 14:36
Ajtek: To są trzy różne przykłady
26 mar 14:44
Daga: i te trzy potrzebuje
26 mar 14:50
Mila: 3
1/2*9
1/3*
√3 =3
1/2*(3
2)
1/3*3
1/2=3
1/2+2/3+1/2=3
5/3
9
3/4*27
−2/3=
32
−2*(643*1/2 nie da sie po lewej stronie masz przykład jak sie pisze
wzory musisz sie nauczyc
an*am=an+m
(an)man*m 91/3=(32)1/3=32/3
a1/2=√a
a1/3=3√a
a2/3=3√a2
a−1=U{1}[a
26 mar 14:56
Mila: tak napisane ,ze nie wiem jak ten przykład wyglada
26 mar 15:09
Daga: 2 do potęgi −6 razy(2 do potęgi 6 podzielić 2 potęgi−4)
26 mar 15:13
Daga: 32 do potęgi minus 2 razy(64 do potęgi 3 razy(jedna druga)do −3)
26 mar 15:14
Daga: 9 do potęgi minus trzy czwartej razy 27 do potęgi minus trzy drugiej
26 mar 15:16
Mila: | | 1 | |
2−6= |
| gdybyś potrzebowała kiedys |
| | 26 | |
tak ?
26 mar 15:19
Daga: tak jak byś jednym ciągiem pisała np tak 93/4*27−2/3=
26 mar 15:22
Mila: pytam czy dobrze napisałąm ten przykład z twojego zapisu trudno powiedzieć jak jest poprawnie
26 mar 15:26
Daga: 2 do minus 4 ma byc kolo 2 do potegi bez kreski ułamkowej
26 mar 15:28
Mila: kreska ułamkowa to znak dzielenia
2−6*26:2−4=2−6+6:2−4=20−(−4)=24=16
26 mar 15:32
26 mar 15:34
Daga: tak
26 mar 15:36
Daga: pierwiastek z jednej dwudziestejsiódmej razy pierwiastek z trzech minus(− jedna druga)
26 mar 15:40
Mila: 32−2*(32*2)3*23=32−2*323*23*23=32−2+3*2{3+3=32*26=32*64=
√1/27*√3−(−1/2 tak ? nie mam juz teraz czasu jezeli nikt nie zrobi to moze póżniej
26 mar 15:53
Mila: tak wyglada?
26 mar 18:10
Olcia: 27 * 57
19 wrz 22:07