pomocy
Sebek: 40 osó zdawało egzamin na prawo jazdy.Liczbe popełnionych błędów przedsatawia tabela
Liczba błędów:0,1.2.3.4
Liczba osób: 13, 7,11,6,3
aby zdać ten egzamin można było popełnić co najwyżej dwa błędy.
a) ile osób zdało egzamin
b)ile procent wszystkich zdających stanowią te osoby, które zdały egzamin
c) oblicz średnia liczbę popełnionych błędów przez zdajacego
d)Oblicz medialną i odchylenie standardowe(z dokładnością do 0,1)liczby popełnionych
błędów
zad 2
ze sprawdzianu z matematyki jedna osoba otrzymała ocenę 6,16% osób otrzymało 5,24%-ocenę
4,32%ocenę 3, oraz 8%ocenę 1
a)ile osób pisało sprawdzian
b)podaj medialną i średnią ocen
c)narysuj diagram przedstawiajacy wyniki sprawdzianu
17 lut 13:33
Bogdan:
Czy uczeń trzeciej klasy liceum potrafi wykonać takie obliczenia i odpowiedzieć na
pytania:
13 + 7 + 11 = ?
[(13 + 7 + 11)/40] * 100% = ?
(0*13 + 1*7 + 2*11 + 3*6 + 4*3) / 40 = ?
Co to jest medialna?
1 + 16%x + 24%x + 32%x + 8%x = x
Liczna jest ta klasa, chyba, że były również osoby z oceną 2
17 lut 14:14
bleeeeeee: zad1.
a) 13+7+11
b)31/(13+7+11+6+3)=
c)(/0+1+2)/31
17 lut 14:15
anty fan budy: o zall
17 lut 15:03
NHH: w drugim zadaniu masz zle przepisane powinni byc 16% 16% osób otrzymało 5 i 2
a) 1 + 16%x + 24%x + 32%x +16%x + 8%x = x
1osoba =4%
b) 1*6+2*5+6*4+8*3+4*2+2*1=74
74/25=2,96
a mediane jak nie wiez jak obliczyc to sobie rozpisz
6,5,5,4,4,4,4,4,4,3,3,3,3,3,3,3,3,2,2,2,2,1,1 i skreslaj jedna z prawej jedna z lewej to
co ci zostanie to mediana

c)wykres narysujesz sam
17 lut 18:19