matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
///
iga:
liczba 7 i −3 sa pierwiastkami równymi a)(x−3)(x+7)=0 b) (x+3)(x−7)=0 c) (x−3)(x−7)=0 d) (x+3)(x+7)=0
26 mar 13:50
Ireneusz:
Podstaw za x te liczby i zobacz dla którego wyjdzie 0.
26 mar 13:51
iga:
ok dzieki
26 mar 13:59