Jak obliczyć wysokość trapezu?
aga:

Trapez prostokątny ma wymiary podane na rysunku. Wysokość tego trapezu jest równa?
Proszę o pomoc, wiem, że to pewnie jest łatwe, ale mam zaćmienie...
26 mar 09:20
NIE WARTO SPAĆ:

FB=3 BO AB−CD=9−6=3
I MASZ TRÓJKAT PROSTOKATNY FBC
wiec h wyliczysz z tw. Pitagorasa
h
2 +3
2=5
2
h
2+9=25
h
2=25−9
h
2=16
h=4
26 mar 09:28
aga: Dziekuje

Już sama do tego doszłam
26 mar 09:31
knalka: pole trapezu o podstawach dlugosci 13cm i 25cm wynosi 323cm. oblicz wysokosc tego trapezu
21 lis 18:05
Spam : √81
16 kwi 19:51
ht: γ
3 cze 18:33
damian:
19 lis 18:30
małpa: Podstawy trapezu mają dł. 3 cm i 11 cm, pole wynosi 56 cm kwadratowych. Oblicz wysokość tego
trapezu.
12 sty 11:49
12 sty 13:22
piker_1995: Pole trapezu jest równe 50 cm2. Jedna z podstaw ma długość 9 cm, a druga jest o 7 cm dłuższa.
Oblicz wysokość trapezu.
11 maj 12:13
52:

h=4
11 maj 12:16
5-latek: Z tego wynika ze nawet nie umie podstawic do wzoru
jak potem napiszse mature jak nawet tego nie umie .
Wiem jestem zrzedliwy ale jak tu nie byc gdy sie widzi takie rzeczy
11 maj 12:49
sushi_ gg6397228:
przecież nie długo na maturze będzie tylko dodawanie i odejmowanie do 10−ciu
11 maj 13:21
Mariocx: Oblicz wysokość trapezu równoramiennego o ramionach długości 20 cm i podstawach długości 16 cm
i 40 cm. Wykonaj odpowiedni rysunek.
21 mar 21:28
kasia12+: trapez prostokątny 6cm x 8cm krótsze ramie 2 cm jaka będzie wysokość i objetość?
14 mar 12:08
Eta:
Kasiu napisz dokładnie treść zadania!
To co piszesz , to bzdury! Trapez(to figura płaska) nie ma objętości !
14 mar 12:25
Miecio: Kiedys gdy zdawalem mature , to ona cos znaczyla , a dzis...
10 lis 21:33
Eta:
Czyżby ten "miecio"?

co nas tak dręczył przed swoją maturą
10 lis 22:28
Eta:
Ojjj sorry( Miecio) bo .... to był chyba "macio"
10 lis 22:29
Ziomeczek: Dzieki
8 lut 18:58
Miecio: Nic nie szkodzi , fakt mature mialem pare lat temu... ale uczniow przed matura nie mecze :=)
8 lut 18:59
NIKA:
22 kwi 12:13