Rozwiąż równanie
Monika: 25x2(5x−3)=1−15x
25 mar 23:53
Komar: 25x3−75x2= 1 − 15x
25x3 − 75x2 + 15x − 1 = 0
26 mar 00:25
Eta:
@Komar
25*5=.........
26 mar 00:31
Eta:
125x3 −75x2+15x −1=0
(a−b)3= a3−3a2b+3ab2−b3
a= 5x , b= −1
(5x−1)3=0 => 5x −1=0 => x=.........
26 mar 00:35
Komar: Tfu,zjadłam piątkę. Sorka
26 mar 00:36
Komar: Dlatego coś mi dalej nie pasiło.
26 mar 00:36
Monika: czyli o co chodzi z tą pożartą piątką?

gdzie ma być?
26 mar 12:28
Ireneusz: Komar( Komarzyca

) pomnożyła 25x
2 tylko przez x, a miała przez 5x.
26 mar 12:40