matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Ewa:
1
1
1
+
=
x
x−3
a
1
gdzie a =
log
0,04
5
[0,04
−a
=5 ]
25 mar 23:43
Godzio :
1
1
log
0,04
5 = log
4/100
5 = log
1/25
5 = log
5
−2
5 = −
log
5
5 = −
2
2
25 mar 23:46
Ewa:
dzięki
25 mar 23:47