matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty pomocyyy
roxet:
Promień okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny jest równy 2
√
2
. Jaką długość ma bok tego trójkąta?
25 mar 22:09
Godzio :
a
√
3
12
√
2
12
√
6
r =
= 2
√
2
⇒ a =
=
= 4
√
6
6
√
3
3
25 mar 22:11