matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole figury zacieniowanej na poniższym rysunku jest równe 1. Oblicz pole kwadrat
xxxxxx:
Pole figury zacieniowanej na poniższym rysunku jest równe 1. Oblicz pole kwadratu ABCD.
25 mar 20:12
Bizon:
πa
2
a
2
−
=4
4
4a
2
−πa
2
=16
16
a
2
(4−π)=16 a
2
=
4−π
25 mar 20:50