pomocy
cs: Rozwiąż równanie 3sin2x = 2√3sinxcosx + 3cos2x w przedziale <0,π>
siedzę już nad tym godzinę i nic...
25 mar 19:25
cs: dobra już wpadłem na rozwiązanie wiec nie trzeba
25 mar 19:32
Thor: ile Ci wyszlo bo zrobilem na kartce i chcialbym sprawdzic
25 mar 19:34
25 mar 19:36
Thor: mhm

tg2x=0
25 mar 19:39
cs: czyli nie tak jak mi wychodzi √3 tylko − √3?
25 mar 19:51
cs: nie no moje jest dobrze chyba
25 mar 19:53
Thor: mi wyszlo −√3 tg2x = 0
25 mar 19:53
cs: 4sinx
2x=(sinx+
√3cosx)
2 /
√
2sinx=sinx+
√3cosx
sinx=
√3cosx
tgx=
√3
sprawdz ktos czy gut
25 mar 20:05
dzilong: jak najbardziej gut tak jakby ktoś był niepewny
6 kwi 21:03