matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc
sads:
(
1
8
*125
−
1
)
−
1
3
25 mar 19:07
Dorota:
(
1
8
*
1
125
)
−
1
3
= (
1
1000
)
−
1
3
= 1000
1
3
=
3
√
1000
= 10
25 mar 19:53
dero2005:
(
1
8
*125
−1
)
−
1
3
= (
1
8
)
−
1
3
*125
1
3
=
1
1
1
=
*
3
√
125
=
*5 =
*5 =
(
1
8
)
1
3
1
3
√
8
1
2
= 2*5 = 10
25 mar 19:56