matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
KKH:
1
∫
x
2
+2x+5
to calka jest
25 mar 18:52
Noah:
1
1
∫
=∫
=|x+1=t ,dx=dt|
x
2
+2x+5
(x+1)
2
+4
1
1
t
1
x+1
∫
=
arctg
=
arctg
t
2
+2
2
2
2
2
2
25 mar 19:34
Tomek.Noah:
oczywsice jeszcze +C
25 mar 19:34
KKH:
Dzięki!
25 mar 20:02