matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
KKH:
1
∫
x
2
+2x+5
to calka jest
25 mar 18:52
Zimny:
1
1
∫
dx=∫
dx
x
2
+2x+5
(x+1)
2
+4
t=x+1 dt=dx
1
t
arctg(
)
2
x+1
arctg(
)
2
∫
dt=
+c=
+C
t
2
+4
2
2
25 mar 20:07