WYKRES FUNKCJI
NIUNIA: wykres funkcji y=ax-2 przechodzi przez punkt (A=2,-3) a)podaj wzór tej funkcji i
narysuj jej wykres b)oblicz argumenty dla którego wartość funkcji jest równa 2
PILNE



DZIĘKI ZA POMOC


!
16 lut 22:07
Mickej: Niunia- Blondynka uważająca się za boginie seksu jednak posiadająca niesamowity iloraz
inteligencji w górnych granicach stref dolnych......... ale nie oczekuje ze zrozumiesz o
co mi chodzi.........
y=ax-2 skoro punkt A należny do tej prostej to wystarczy podstawić A(x,y) i
wyznaczyć
-3=2a-2
a=-1/2
y=(-1/2)x-2 zrób sobie tabelkę i narysuj wykres
b)
2=(-1/2)x-2
0=(-1/2)x
x=0
16 lut 22:35
16 lut 22:42
Mickej: spoko nie ma za co
16 lut 22:47
16 lut 22:54
Mickej: Przepraszam
16 lut 22:55