matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
justysia:
pole przekroju poprzecznego wałka równa się 113,04 cm
2
jaki jest promień tego przekroju ?
25 mar 16:35
M:
21 mar 21:01
Podstawy Geometrii:
πr
2
=113,04
113,04
r
2
=
π
113,04
r=
√
cm
π
22 mar 11:59