matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
justysia:
pole przekroju poprzecznego wałka równa się 113,04
2
cm jaki jest promień tego przekroju ?
25 mar 16:26
dero2005:
πr
2
= 113,04
113,04
r
2
=
= 36
π
r =
√
36
= 6
25 mar 17:16
justysia :*:
dziękuję ci Bardzo
25 mar 17:23