geometria
justysia: Napisz wzór na pole trapezu, w którym długość podstaw jest równa a i b oraz wysokość h. Oblicz
pole dla a= 35.8cm oraz h=15.5 cm
25 mar 16:16
morfepl: za mało danych
25 mar 16:18
ukasz: Własnie!
25 mar 16:21
justysia: sorka to miało byc tak napisz wzór na pole trapezu, w którym długość podstaw jest
równa a i b oraz wysokości h. Oblicz pole dla a=50,4cm b=35,8 cm oraz h=15.5 cm
25 mar 16:24
ukasz: | | 1 | |
P= |
| * (a+b)*h  |
| | 2 | |
25 mar 16:26
justysia: dziękuję ci łukasz
25 mar 16:28