zadanie
CV:

Wyznacz kąty α i β, korzystając z danych na rysunkach poniżej:
25 mar 14:58
CV: ISPC jesteś

?
25 mar 15:02
ICSP: mało danych troszkę.
25 mar 15:03
CV:

wszystko tak samo tylko 2 zapomniałem
25 mar 15:05
ICSP: | | √2 | |
tg β = |
| ⇔ β = 45o. Odczytuję z tabelki. Suma miar kątów w trójkącie jest równa |
| | 2 | |
180
o. Z tego wyliczam α = 45
o
25 mar 15:06
CV:
25 mar 15:10
ICSP: | | 1 | |
sinβ = |
| ⇔ β = 30o oraz α = 60o |
| | 2 | |
25 mar 15:11
CV: nie rozumiem tego czego tam się znalazło 1/2?
25 mar 15:15
ICSP: | | 1*√3 | |
sinβ = |
| Skróć √3 i tyle wychodzi. |
| | 2*√3 | |
25 mar 15:16
Ajtek: ICSP czy w pierwszym nie machnąłeś się w funkcji?
25 mar 15:20
CV:
25 mar 15:20
CV: pierwsze jest ok patrzyłem w odpowiedziach
25 mar 15:20
ICSP: Tzn?
25 mar 15:21
ICSP: | | √2 | | 1 | | √3 | |
tgα = |
| = |
| = |
| ⇔ α = 30o oraz β = 60o |
| | √2*√3 | | √3 | | 3 | |
25 mar 15:23
CV: chodzi ci o 1 przykład ?
25 mar 15:23
ICSP: | | √3 | |
tgα = |
| = 1 ⇔ α = 45o oraz β = 45o |
| | √3 | |
25 mar 15:23
ICSP: Chyba się nie machnąłem.
25 mar 15:24
Ajtek: Odpowieź poprawna, tylko funkcja jest nie taka

.
25 mar 15:26
Ajtek: | | √2 | |
W 1 tgβ= |
| tylko o to mi chodzi. |
| | x | |
25 mar 15:28
ICSP: Teraz widzę że zamiast sinusa wpisałem tg.
25 mar 15:28
ICSP: już poprawiam ten przykład.
25 mar 15:28
Ajtek: No własnie

. Ja tez tak mam czasami

.
25 mar 15:28
ICSP: | | √2 | |
sinβ = |
| ⇔ β = 45o. Teraz powinno być dobrze. |
| | 2 | |
25 mar 15:29
Ajtek: Jest git

.
25 mar 15:29