Oblicz pole powierzchni bocznej i objetośc walca
kreolka: zad 2
Powierzchnię boczną walca zwinięto z kwadratu o boku 8 cm.Oblicz pole powierzchni bocznej i
objętość tego walca.
.
25 mar 06:30
ICSP: H = 8
Pb = 8
2 = 64
| | 16 | | 128 | |
V = PP*H = |
| π*8 = |
| |
| | π2 | | π | |
25 mar 06:43
kreolka: dzięki bardzo
25 mar 07:09
kreolka: czy do tego zadania mogłabyś/mógłbyś zrobic rysunek?
25 mar 07:13
kreolka: Oblicz pole powierzchni bocznej i objetośc walca
kreolka: zad 2
Powierzchnię boczną walca zwinięto z kwadratu o boku 8 cm.Oblicz pole powierzchni bocznej i
objętość tego walca.
.
26 mar 20:45
kreolka: czy do tego zadania jest rysunek?
wkleję moje wylicznie proszę zprawdzic czy mam dobrze
H=8
Pb=a2=64
2πr=8
r=u{8}{2π
r=4π
V=πr2
V=π(4π)2*8
V=π*16π2*8
V=128π3
to jest wszystko co wyliczyłam.czy to zadanie mozna jeszcze bardziej rozpisać−tak na licealny
poziom myslenia? i czy dobrze wyliczyłam?
26 mar 21:13
kreolka: Dero czy możesz mi to sprawdzic?
26 mar 21:26
kreolka: może ktoś inny mi sprawdzi?proszę
26 mar 21:31
dero2005:
2πr = h = 8
| | 4 | |
Pb = 2πr*h = 2π* |
| *8 = 64 cm2
|
| | π | |
| | 16 | | 128 | |
V = πr2*h = π(4π)2*8 = π* |
| *8 = |
| cm3 |
| | π2 | | π | |
26 mar 22:12
kreolka: dero czy ja, to co napisałeś mogę dopisać do tego mojego obliczenia czy tylko napisac to co ty
napisałeś?i dzieki za dopowiedz
26 mar 22:57
dero2005:
w Twoim jest błąd począwszy od r = 4π więc nie pisz tego
ja zrobiłem całość
27 mar 10:05