figury trygonometria
magda: Długość boku równoległoboku jest o 3 większa od wysokości opuszczonej na ten bok. Wyznacz
| | 3 | |
długość boków równoległoboku wiedząc, że jego pole jest równe 10 i sinα = |
| , gdzie α |
| | 4 | |
jest kątem ostrym równoległoboku
25 mar 00:18
cozy:

a=h+3
P=10
P=(h+3)(h)=10
h
2+3h−10=0
√Δ=7
a=5
b=?
25 mar 13:29
hwdtel i jasio:
A teraz proszę odpowiedzieć na pytanie:
podanie,której z tych wielkości jest zbędne
a) wszystkie są niezbędne
b) zbędne jest podanie pola lub sinusa kąta ostrego równoległoboku
c) zbędne jest podanie pola
d) zbędne jest podanie sinusa kąta ostrego równoległoboku
25 mar 13:40