matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonom.
magda:
1
Wiedząc, że α jest kątem ostrym i sinα − cosα =
4
oblicz sinα * cosα
25 mar 00:15
Eta:
1
sin
2
α−2sinα*cosα+cos
2
α=
16
1
2sinα*cosα= 1 −
16
15
sinα*cosα=
32
25 mar 02:05